Anti-islamiseringspersiflage als reactie op weigering advertenties “Vrouwen Tegen Islamisering”

Persberichten van het Vlaams Belang

“Nep Flair en Libelle” steekt de draak met islam

Naar aanleiding van de publicatie van het boek “Hoer noch slavin – Vrouwen en islam” van Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch werden aan de tijdschriften “Flair” en “Libelle” advertenties ter promotie van het boek aangeboden. De advertenties werden door de beide redacties geweigerd omdat ze “niet in overeenstemming waren met de normen en waarden van de betrokken bladen”. Het Vlaams Belang en “Vrouwen Tegen Islamisering” betreurt deze gang van zaken.

Terwijl “Flair” en “Libelle” uitpakken met reportages over de nieuwste hoofddoekenmode en graag moslima’s aan het woord laten over het feit dat ze zich als vrouw binnen de islam vrij en onbevangen voelen, blijkt het voor beide damesbladen onmogelijk om ook een kritische stem over de islam aan bod te laten komen. Libelle en Flair zouden moeten beseffen dat ook zij – als vrouwenblad – enkel bestaan bij de gratie van de moderne westerse normen en waarden. Vrouwenbladen waarvan een groot gedeelte van de inhoud gaat over relaties, seksualiteit en mode, zijn in de islamitische wereld veroordeeld tot een ‘underground’-bestaan. Of ze zijn sterk onderhevig aan de islamitische cultuur van onderdrukking en censuur.

De weigering van Libelle en Flair om de advertentie op te nemen heeft wellicht meer te maken met angst voor de reactie van moslims. Dat zegt wederom veel over het huidige klimaat in Vlaanderen wat islamkritiek betreft, en over de nefaste impact van de islam op onze vrije samenleving. Angst is geen goede raadgever, zeker niet als het over fundamentele normen en waarden gaat.

Als reactie op de weigering worden door “Vrouwen Tegen Islamisering” twee pamfletten uitgegeven met telkens een nep cover van “Flair” en “Libelle”. Deze persiflage steekt de draak met de islam en hekelt de islamisering van ons land.

Filip Dewinter

Senator

Bron: http://www.vlaamsbelang.org/persberichten/1749/

**

VLAAMS BELANG ZET BOERKA’S OP COVER FLAIR

De partij Vlaams Belang heeft een parodie gemaakt op de vrouwenbladen Flair en Libelle. Op de cover staan vrouwen in boerka. Vlaams Belang is kwaad op Sanoma, de uitgever van de bladen, omdat die advertenties voor de partij heeft geweigerd. Sanoma wil dat Vlaams Belang onmiddellijk stopt met de verspreiding.
Bron / video : http://nieuws.vtm.be/binnenland/201205093900-vlaams-belang-zet-boerka-s-op-cover-flair