“Boerka-bikini”-affiches: Sharia4Belgium kondigt vandalisme aan

Vanaf vandaag worden in Antwerpen de 20m² “boerka-bikini”-affiches op enkele tientallen plaatsen in Antwerpen aangeplakt. Het betreft affiches waarbij de dochter van Filip Dewinter, An-Sofie Dewinter, afgebeeld staat in een open boerka met daaronder bikini met de tekst ‘durven kiezen: vrijheid of islam!’

Deze affiches werden verspreid door “Vrouwen tegen islamisering” i.s.m. het Vlaams Belang Antwerpen. Deze affiches blijven hangen tot 21 maart en maken deel uit van de campagne “Vrouwen tegen islamisering” die de discriminatie van de vrouw door de islam aanklaagt.

Op dinsdag 6 maart vindt in het Antwerpse Elzenveld de startmeeting van “Vrouwen tegen islamisering” plaats.

Eerder reeds had Sharia4Belgium aangekondigd om de 20m²borden met de “boerka-bikini”-affiche te vernietigen. “Vrouwen tegen islamisering” hoopt samen met het Vlaams Belang dat iedereen de vrije meningsuiting zal respecteren en tevens respect zal opbrengen voor de 20m²-borden.

Het aangekondigde vandalisme van Sharia4Belgium is een zoveelste poging van de radicale islam om iedere vorm van kritiek op de islam in de kiem te smoren. Met de “boerka-bikini”-affiche wil “Vrouwen tegen islamisering” samen met het Vlaams Belang het debat van de vrouw binnen de islam op gang brengen.

Anke Van dermeersch
Senator