Explosieve groei aantal ontvoeringen van christelijke vrouwen in Egypte; gedwongen bekeringen tot islam

De Egyptische mensenrechtenorganisatie Euhro waarbinnen moslims en christenen samenwerken, signaleert een sterke groei van het aantal ontvoeringen van christelijke meisjes sinds de omwenteling in 2011. In tien maanden tijd zijn 1500 meisjes ontvoerd. In 80% van de gevallen gaat het om minderjarige meisjes. Tot nog toe zijn er slechts tien teruggekeerd.Euhro-president Naguib Gobraiel: ‘Ten tijde van Mubarak registreerden wij zo’n 200 gevallen per jaar. Het aantal radicale moslimorganisaties groeit nu. Ze betalen jongeren om de meisjes te ontvoeren en gedwongen tot de islam te bekeren. Deze organisaties krijgen financiële steun uit Saudi-Arabië en Qatar’.

Er worden mensen ingehuurd om het vertrouwen van de meisjes te winnen: knappe jongens of docenten op scholen. Ze krijgen daar goed voor betaald. De ontvoeringen verlopen veelal volgens hetzelfde patroon. Gobraiel: ‘De vrouwen worden eerst ontmaagd en krijgen vervolgens drugs, waardoor ze veel vergeten van wat er is gebeurd. Daarna worden ze gedwongen om moslim te worden’.

Gobraiel stelt dat de autoriteiten niets doen: ‘Er is nog nooit een dader berecht. Ze zijn bang voor de moslimbroeders en de salafisten’.
Bron: http://www.nieuwreligieuspeil.net/