“In ons land doet iedereen dat”

In de Koppen-reportage « Chérie ça va? Tu es vraiment charmante » van afgelopen donderdag komen een aantal vrouwen aan het woord die dag in dag uit op de Brusselse straten lastig gevallen worden. Neen, het gaat hier niet (alleen) over vrouwen uit de beruchte Rue D’Aerschot, maar over andere, gewone vrouwen die in Brussel wonen, werken of studeren. Deze vrouwen krijgen vooral van allochtone mannen seksueel getinte opmerkingen naar hun hoofd geslingerd. Maar soms eindigen die opmerkingen ook in achtervolgingen, handtastelijkheden, verkrachtingen en geweld. Het getuigt op zijn zachtst gezegd van weinig respect.

Volgens de allochtone mannen is dat allemaal maar normaal: “In ons land doet iedereen dat”.

Een Brusselse organisatie die in de Koppen-reportage aan het woord komt, heeft er alvast genoeg van en bindt de strijd aan om de straten van Brussel. Via een iPhone-applicatie en een website kunnen vrouwen melden waar ze lastig gevallen werden. Het mag niemand verbazen dat de vrijwilligers achter deze organisatie na de uitzending hun handen vol hebben met toegestuurde persoonlijke ervaringen.

Uiteraard beperkt dit “fenomeen” zich niet tot de straten van Brussel. Dergelijke getuigenissen steken in verschillende multiculturele Belgische steden en gemeenten de kop op.

Voor ‘Vrouwentegenislamisering.be’ is het duidelijk dat er een oorzakelijk verband is met de islam(itische cultuur). Het zijn immers voornamelijk allochtonen met een islamitische achtergrond die respectloos omgaan met westerse vrouwen.

Bekijk hier de reportage. http://www.een.be/programmas/koppen/cherie-ca-va-tu-es-vraiment-charmante.