Islamisering rukt verder op: eerste presentatrice met hoofddoek

De digitale zender Life!tv pakt volgende week uit met een gesluierde presentatrice. Dat heeft de zender vrijdag met veel tromgeroffel bekendgemaakt.

Eerder drukte mediaminister Ingrid Lieten (SP.a) reeds haar wens uit binnenkort op de Vlaamse televisie omroepsters of nieuwslezers met een hoofddoek aan het werk te zien. “Een journaalanker met een hoofddoekje? Persoonlijk heb ik daar geen enkel bezwaar tegen. Die diversiteit is in een samenleving van existentieel belang”, verklaarde Lieten onlangs (De Morgen, 09.06.12)

Leitkultur

Maar waar houdt die diversiteit op? Krijgen we dan straks ook een in boerka gehulde moslima die het nieuws aankondigt? In naam van de heilige diversiteit moet dat toch kunnen?

Voor het Vlaams Belang is het vooral van ‘existentieel belang’ voor onze samenleving dat nieuwkomers onze wetten, waarden en gebruiken respecteren en zich ten volle aanpassen aan de leitkultur. Dat betekent dat ze aanvaarden dat het geloof in ons land een privékwestie is, dat er een strikte scheiding is van kerk en staat, en dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. Wie het hier niet mee eens is, heeft hier niets te zoeken.