Islamitische sluiers zijn de échte provocatie

Op 27 september 2012 hebben Anke Van dermeersch, Marijke Dillen en drie vrouwelijke gemeenteraadsleden een opmerkelijke actie gehouden te Deurne. In het Antwerpse district, waar de islamisering de laatste jaren wild om zich heen grijpt, wandelden de actievoersters een half uur lang over de markt, weliswaar verkleed in chador. De passanten werden geïnformeerd over de concrete bedreigingen die de islam voor onze Westerse vrijheden in het algemeen, en voor vrouwen in het bijzonder, inhoudt.

Islamitische sluiers zijn de échte provocatie

De verstikkende chadors werden na afloop van de wandeling symbolisch in een vuilbak gedeponeerd. Volgens Van dermeersch was het geenszins de bedoeling te provoceren. Onze senator stelde terecht dat ‘het gebruiken van de hoofddoek om de militante islam te verspreiden de échte provocatie is.’ Van dermeersch noemde het onaanvaardbaar dat ‘vrouwen in sommige wijken van onze steden niet meer gekleed kunnen lopen zoals ze zelf willen uit angst te worden beledigd of te worden geïntimideerd’. Ze haalde daarbij onder meer zwaar uit naar de Mechelse schepen Ali Salmi die recent nog gesuggereerd had dat vrouwen soms zelf verantwoordelijk zijn voor de seksuele intimidatie waar zij het slachtoffer zijn. Ze eiste dan ook het recht op voor vrouwen “’om in het openbaar gekleed te gaan zoals ze zelf verkiezen’, waarbij ze meteen ook de moslimvrouwen opriep ‘hun hoofddoek af te werpen’.

Geslaagde actie

Deze actie kon op heel wat bijval rekenen, althans bij de echte Deurnenaars. Dat mocht ook de verzamelde pers uit binnen- en buitenland zelf vaststellen. Het is een teken dat de gewone man in de straat de oprukkende islam in Antwerpen en andere Vlaamse steden en gemeenten meer dan beu is. Aan wie zich verder wil verdiepen in het thema vrouwen en islamisering kunnen we het boek ‘Hoer noch slavin’ van Anke Van dermeersch aanbevelen.

Lees hier de bijlage.