Moslims censureren ‘sexy’ poster

Marieke, vrolijk maar alleszins bedekt.’Geen seksueel getinte reclame in onze wijk’, leest het briefje dat samen met een zorgvuldig vastgeplakte vuilniszak voorbijgangers het zicht moet ontnemen op een reclameposter voor het Museumweekend. De poster in kwestie, waarop een hoogblond meisje in een kort jurkje staat afgebeeld, is naar Nederlandse maatstaven allesbehalve aanstootgevend. De censuuractie gaat vergezeld van de kreet ‘Laa ilehe il Allah’. Vertaald: ‘Er is geen God dan Allah’.

Moslims in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zien de posters blijkbaar als ‘pikant’ en dekten de ‘verleidelijke’ dame af met grijze huisvuilzakken. ‘Sta op en strijd mee in deze zaak. Ter bescherming van onze kinderen!’, staat er verder op het vlugschrift te lezen.

De vrolijke plaat toont de, weliswaar kortgerokte maar alleszins bedekte, Marieke. Gehuld in een strapless roze charleston-jurkje, met gebloemde kousen en dito pumps, probeert ze dagjesmensen 14 en 15 april naar het Geldmuseum in Utrecht te lokken. Dit ter gelegenheid van het aanstaande museumweekend.

[…]