‘Petitie’ voor genitale verminking

In het Engelse Northampton trok een vrouw in traditionele islamitische kledij de straat op met een petitie waarin werd gevraagd de besnijdenis van meisjes in Groot-Brittannië mogelijk te maken. Zij deed dit naar eigen zeggen omdat vrouwenbesnijdenis deel uitmaakt van haar cultuur.

In werkelijkheid was deze vrouw Leyla Hussein, die zelf als kind door haar islamitische familie was besneden. Zij weet uit ondervinding maar al te goed hoe barbaars en gruwelijk deze seksuele verminkingen zijn. Zij ijvert al heel lang voor een absolute toepassing van het verbod op vrouwenbesnijdenis. Nu wordt dat in de meeste westerse landen stilzwijgend gedoogd.

Het is natuurlijk verboden – dat zou er nog maar aan ontbreken – maar de daders worden zelden of nooit vervolgd en gestraft. Iedereen die een dochter laat besnijden, zou veroordeeld moeten worden tot een lange gevangenisstraf , gevolgd door onmiddellijke uitwijzing, en eventueel met het verlies van de Britse (of Franse, of Belgische) nationaliteit.

De “petitie’ van Leyla Hussein was bedoeld om de onwetendheid, de lichtzinnigheid en de onverschilligheid tegenover deze wrede praktijk te ontmaskeren. Dat slaagde wonderwel: in een half uurtje tijd ondertekenden negentien mensen haar petitie. Slechts één persoon weigerde.

Het zou interessant zijn te weten hoeveel van die ondertekenaars moslims en/of Afrikanen waren, en hoeveel blanke, westerse progressieve cultuurrelativisten, die ook de gruwelijkste misdaden goedpraten als ze deel uitmaken van exotische, niet-westerse religies of culturen. Met dat soort amorele relativisme kan men natuurlijk ook kannibalisme, eremoorden, castratie, voetbinden in China, kindhuwelijken, slavernij of het doodslaan van homoseksuelen en albino’s in Afrika goedpraten omdat die nu eenmaal al duizenden jaren een onderdeel zijn van bepaalde culturen.

Ja, de islam is een barbaarse religie omdat zij de besnijdenis van meisjes toelaat en zelfs aanmoedigt. Maar de westerse multiculturalisten en cultuurrelativisten die dat allemaal goedpraten en door de vingers zien, zijn eigenlijk geen haar beter.