Voornamelijk vrouwen worden slachtoffer van islamitische duiveluitdrijvingen

In het wahhabitisch, fundamentalistisch soennitische koninkrijk Saoedi-Arabië werd vandaag opnieuw een vrouw ter doord veroordeeld wegens vermeende hekserij. De puriteins-conservatieve interpretatie van het islamitisch recht (sharia) stelt op hekserij dezelfde straf als voor moord, verkrachting en drugshandel, nl. de doodstraf.

De meeste vrouwen worden van hekserij beschuldigd naar aanleding van een tegenslag die aan hen wordt toegewezen omdat ze zogezegd deze mensen op vraag van familieleden of bekenden zouden hebben vervloekt.
Ook in ons land worden moslima’s er soms verdacht behekst te zijn en worden er zogenaamde duiveluitdrijvingen georganiseerd.

Tijdens zulke duiveluitdrijvingen spreken dan zogenaamde gebedsgenezers formules uit en worden er rituelen uitgevoerd, zoals het schrijven van een koranvers met saffraan op papier, dat daarna in water wordt opgelost. Waarna het slachtoffer van de duiveluitdrijving verplicht wordt dat water dan drinken of er zich mee te wassen. Dit alles wordt dan niet gecombineerd met handoplegging of amuletten. Maar er zijn ook veel drastischer rituelen, waarbij vrouwen de dood vinden, zoals in Antwerpen Laila Achichi.

De westerse samenleving mag niet toelaten dat zulks gebeurt onder het mom van de islam en dient dan ook hevig te protesteren tegen deze Barbaarse duiveluitdrijvingen waar voornamelijk vrouwen het slachtoffer van worden, zowel hier als in het buitenland.